fbpx

Ofte stillede spørgsmål

FAQ

Der er mange spørgsmål, som melder sig, når man ejer en bolig med andre familier. Men med Five2one kan du være helt tryg. Vi har selv delebolig og været alle tænkelige scenarier igennem. Hør mere om købsprocessen og få svar på andre spørgsmål nedenfor. Finder du ikke svar på dine spørgsmål her, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til Five2one.

Ja, du ejer din bolig via et dansk selskab, hvor du ejer 20 pct. svarende til en af de fem andele. Det er ikke ”timeshare” men reelt ejerskab, og det er nemt både at købe og at sælge din andel igen. 

Ja, men du kan højst eje 2 andele af boligen. Årsagen er, ingen ejer skal have majoritet. Med 2 andele får du rådighed over hele 20 uger om året i din luksusferiebolig.   

Der skal altid være formelt 5 ejere, men hvis man ønsker at være flere om at eje en andel, f.eks. flere vennepar eller generationer, er det intet i vejen for, at man aftaler det indbyrdes, så længe der samlet set kun er 5 formelle ejere af boligen. 

Five2one har én grundlæggende regel, når vi finder en bolig: At vi selv ville investere og bo i den.

Når vi har fundet de 5 familier, finder vi boligen og bruger mange kræfter på at udvælge den helt rigtige bolig til den helt rigtige pris. Enhver besparelse tilfalder altid de 5 ejerfamilier.  

Vi siger derfor nej til boligprojekter, som ikke opfylder vores strenge kvalitetskrav eller ikke er en god investering.

Din pris for boligen er præcis 1/5 del af den samlede handelspris, da I er 5 familier om at købe og eje boligen.  

Handelsprisen udgør omkostninger til køb af boligen, skat og moms, oprettelse af ejerselskab, vedtægter og ejeraftaler, spansk advokat, notar mv.  

I handelprisen indgår også omkostninger til indretning og tilretninger af boligen mv., ligesom Five2one beregner sig et koncepthonorar for at finde boligen, forhandle med sælger, finde fem familier og stå for alt det praktiske fra start til slut.  Koncepthonoraret udgør 7,5 procent plus moms af de samlede handelsomkostninger pr. ejerandel.  

Skulle der blive penge til overs, når alt er ordnet, og boligen står klar til at tage i brug, tilfalder det de 5 ejere.

Fælles ejerudgifter til vedligeholdelse, reparationer, ejerforening, internet, forsikring mv. betales af de 5 familier i fællesskab, og derfor sparer man 80 pct. i forhold til hvis man selv ejede hele boligen.  

For et nærmere regnestykke kontakt os

Desuden vil der løbende blive opkrævet et administrationshonorar på 99 euro om måneden. Det dækker bl.a. booking af ferieuger, vedligholdelse, kontakt med leverandører og en 24/7-hotline.

Det gør vi. Når du ejer en bolig hos Five2one, er du sikret en ferie uden bekymringer hver eneste gang, år efter år, fordi vi tager af os af din bolig, mens du nyder ferien.  

Vi er din forlængede arm og hjælper med det, der er brug for.  

Ønsker du hjælp til mere, f.eks. indkøb inden ankomst, concierge service til bestilling af restauranter, billeje o.l., kan Five2one også klare det.   

Ja, du kan have dine personlige ejendele i boligen, og vi pakker dem ned i et opbevaringsrum, når du rejser hjem, og sætter dem op igen, inden du ankommer næste gang.

På den måde vil du altid opleve boligen som din egen, når du ankommer, og du behøver ikke at medbringe bagage. Din golfbag, racercykel, ungernes ynglingsbamse, tøj, sengetøj mv. venter på dig, når du kommer igen. 

Med Five2one er der ikke tale om en traditionel timeshare-model, hvor du kun får retten til at bruge en bolig i et vist antal dage. Five2one er reelt ejerskab, hvor hver familie ejer en andel af boligen via et dansk selskab.  

Man hæfter ikke for hinandens gæld til at købe boligen, den eneste fælles hæftelse er de løbende driftsomkostninger.  

I ejeraftalen, der regulerer ejerskabet, er det fastsat, hvad der sker, hvis en ejer ikke betaler sin andel af de fælles ejerudgifter mv.

Ja, det er dine 10 uger helt eksklusivt, og du kan enten låne boligen ud til familie og venner eller udleje en eller flere af dine uger og dermed få en lejeindtægt.  

Udlejning sker altid gennem Five2one eller en valgt samarbejdspartner, så vi sikrer os, at boligen er rengjort og klar til den næste familie, der ankommer.  

Five2one giver dig adgang til ferieboliger i en helt anden klasse, end du ellers ville få for de samme penge. Vores boliger er enestående, fordi vi udelukkende går efter sublim kvalitet, gennemført luksus og den allerbedste beliggenhed.

Alle vores boliger er udvalgt efter et princip om, at vi selv ville investere og bo i dem. Og alle boliger bliver sat i stand efter alle kunstens regler og indrettet af profesionelle indretningsarkitekter og designere.

Læs mere om vores udvælgelseskriterier her klik her

Hver familie ejer en femtedel og har derfor rådighed 10 uger og 3 dage eller i alt 73 dage – om året.

Five2one administrerer fordelingen i et system, som let og overskueligt styrer, hvem, der har hvilke uger, så alle 5 ejere er ligestillet hvad rådighed angår, i både lav-, mellem- og højsæson. Der kan frit byttes uger efter indbyrdes aftale

Ja, hvis du ønsker at sælge din ejerandel, kan du sælge frit, og vi hjælper gerne med at markedsføre den på vores hjemmeside og, i annoncer mv. Fordi det er andele i et selskab, du sælger, foregår det helt enkelt og ligetil. Du sætter selv prisen og de andre medejere af boligen har forkøbsret. Ofte vil de kende nogen, der gerne vil købe sig ind i en luksusbolig, som deres venner eller familie allerede ejer en andel af. 

Five2one rådgiver ikke om de skattemæssige forhold ved køb af boligen, da mange forhold kan have betydning for den enkelte families skattemæssige situation. Ved køb af en bolig gennem Five2one kan du dog være tryg ved, at vi har samarbejdet med de dygtigste danske og spanske advokater og revisorer om at opbygge konceptet.  

Five2one står altid til rådighed for en uformel drøftelse, ligesom vi gerne formidler kontakt til de bedste rådgivere på området.  

Seneste deleboliger i solen

Kom trygt i mål med din bolighandel

Lad os give dine drømme liv

Lad os høre fra dig og hjælpe dig med at tage næste skridt mod at købe en feriebolig. Vi glæder os til at gøre dine drømme til virkelighed.


Compare listings

Compare